Visar jorden från rymden med några cirklar runt, ska föreställa radiosignaler.

Hej världen! | #1

Detta är mitt första inlägg. Någonsin. Ett "Hello, World!" moment.

Idén med denna blogg är att det ska vara ett ställe att samla mina tankar, få ner saker på ”papper”. I breda drag kommer den handla om digitalisering – mer specifikt sociala medier, webbutveckling, statistik och analys samt tjänstedesign. Om du är som jag och tycker dessa områden är intressanta är du varmt välkommen att följa med på resan. Tanken är att publicera minst ett inlägg i månaden till att börja med, sen får vi se vart det tar vägen.

Innan jag sätter igång med första området vill jag ge dig lite bakgrund till vem jag är och varför jag tycker dessa ämnen är viktiga att skriva om.

Kort om mig

Jag har alltid varit fascinerad av hur saker och ting fungerar. Redan i tidig ålder brukade jag plocka isär gamal elektronik för att se hur de var uppbyggda. Det kunde handla om högtalare, radioapparater, kassettband, och egentligen allt annat som jag fick tag i. Samtidigt som jag plockade av del för del från valt objekt brukade jag beundrade de arbete som gått in i de mest vardagliga tinget. Det slutade ofta med att jag blev kvar med en hög delar vars tidigare funktion var helt bortglömd.

Allteftersom jag blev äldre blev jag bättre på att återställa högen av delar till sitt ursprung. Vid 15 års ålder plockade jag isär min Yamaha DT50 moped för ersätta originaldelarna med ett trimmkitt pappa köpt. Några år senare tjänade jag extra pengar på att laga trasiga mobilskärmar åt vänner och bekanta.

Jag tror att de är samma fascination av hur saker fungerar som också fått mig intresserad av det digitala och kodning. Kod kan ju beskrivas som den minsta komponent i många av dagens produkter. Det är av denna anledning som jag har, ända sedan jag fick min första dator i slutet av 90-talet, drömt om att lära mig och förstå hur det fungerar. Det har inte varit en enkel resa, det fanns stunder då jag trodde det var omöjligt, men efter år av övning och video-tutorials nådde jag en punkt då jag äntligen förstod uppbyggnaden – delarna. Det var då jag startade SilfverbergCreative.

Varför det är viktigt

Vi lever i en tid av förändring där digitalisering har allt större betydelse för hur vi lever och verkar. Man ser det bland annat på hur vi alltmer har förflyttat oss från en värld helt byggd på materiella ting till en bestående av digitala upplevelser. I denna digitala värld rör sig allt i hissnande hastighet, och nya sätt att utföra uppgifter på introduceras dagligen. Det är mer eller mindre omöjligt att hänga med i allt som händer på internet, än mindre förstå de. Denna blogg är mitt försök för att sortera i bruset, plocka ut godbitarna och presentera dem på ett begripligt sätt.